Vrijwilligerswerk

Vacatures
Terug naar overzicht Solliciteer

Criteria

Uren:

0 t/m 8 uur


Werkveld:

Welzijn & maatschappelijke dienstverlening


Contactgegevens

Adres:

Manteling

Kousteensedijk 7

4331 JE Middelburg

Nederland


Postadres:

Kousteensedijk 7

4331 JE Middelburg

Nederland


0118-553530


www.mantelingwalcheren.nl

Vrijwilligerswerknummer:

VR202110120001

Vrijwillig Coördinator Vriendendienst, iets voor jou?

Manteling - Kousteensedijk 7 4331JE Middelburg

Einddatum: zondag 19 juni 2022

Manteling is op zoek naar een vrijwillig coördinator die als schakel optreedt tussen Manteling, hulpvragers en vrijwilligers en die kan helpen bij het maken van een goede match tussen hulpvragers en beschikbare vrijwilligers.

De Vriendendienst heeft als doel het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement van mensen die door een psychische kwetsbaarheid moeite hebben om nieuwe contacten op te bouwen. Het contact is gericht op iemand die buiten alle vormen van professionele hulpverlening staat.

Als vrijwillig coördinator (VC) van de Vriendendienst ga je op huisbezoek bij mensen die zich hebben aangemeld voor een vrijwilliger van Manteling. Tijdens het kennismakingsgesprek probeer je de hulpvrager zo goed mogelijk te leren kennen zodat je samen met de beroepscoördinator een goede match kunt maken tussen de hulpvrager en een beschikbare vrijwilliger. Vervolgens ga je met de vrijwilliger op kennismakingsbezoek en houd je geregeld een vinger aan de pols bij zowel de vrijwilliger als de hulpvrager. Kortom: een uitdagende en boeiende job waarbij je je tijd flexibel kunt indelen.

Bij onze maatjescontacten gaat het om een gelijkwaardig contact waarbij gezamenlijk activiteiten worden ondernomen. Dit kan gaan om samen koffie drinken, boodschappen doen, kletsen, wandelen of het samen ondernemen van een uitstapje. Leidend bij het ondernemen van activiteiten zijn de interesses en behoeften van de hulpvrager.

Je ontvangt begeleiding en scholing van professionele coördinatoren. Vrijwilligers ontvangen een reiskostenvergoeding voor het vervoer naar de hulpvrager. Vrijwillig coördinatoren ontvangen daarnaast een telefoonvergoeding. Ook zijn zij verzekerd tijdens hun werkzaamheden voor Manteling.

De vrijwillig coördinator:

  • neemt intakes af bij cliënten
  • regelt de kennismaking tussen cliënt en vrijwilliger
  • onderhoudt tussendoor contact met cliënt en vrijwilliger over de gang van zaken

Wat wij verwachten van de vrijwilliger:

  • een open, integere houding
  • goed kunnen luisteren
  • sociaal vaardig zijn
  • mensen goed kunnen inschatten
  • een positieve levenshouding
  • afspraken nakomen
  • affiniteit met mensen die psychisch kwetsbaar zijn.

 

Reageren

Ben je zelfstandig, kun je goed luisteren, heb je goede communicatieve vaardigheden, weet je op een respectvolle manier door te vragen en heb je affiniteit met mensen die die psychisch kwetsbaar zijn? Dan is dit vrijwilligerswerk typisch iets voor jou!

Nieuwsgierig geworden of dit werk bij jou past? Reageer via de button of bel/mail naar Manteling via 0118-553530 of info@mantelingwalcheren.nl o.v.v. VC Vriendendienst.

Wil je lezen hoe verrijkend het vrijwilligerswerk is van een VC voor de Vriendendienst? Lees dan over de ervaringen van onze VC Greet.