Vrijwilligerswerk

Vacatures
Terug naar overzicht Solliciteer

Contactgegevens

Adres:

Manteling

Kousteensedijk 7

4331 JE Middelburg

Nederland


Postadres:

Kousteensedijk 7

4331 JE Middelburg

Nederland


0118-553530


www.mantelingwalcheren.nl

Vrijwilligerswerknummer:

VR202110120003

Vrijwillig Coördinator voor de palliatief terminale zorg thuis, iets voor jou?

Manteling - Kousteensedijk 7 4331JE Middelburg

Einddatum: zondag 19 juni 2022

Manteling is op zoek naar een vrijwillig coördinator die als schakel optreedt tussen Manteling, hulpvrager en vrijwilliger in het organiseren van vrijwillige palliatieve en terminale zorg (VPTZ) bij mensen thuis.

Bij de vrijwillige palliatieve terminale zorg thuis (VPTZ) worden vrijwilligers ingezet bij mensen thuis voor wie geen genezende behandeling meer mogelijk is, mensen die zich in de laatste fase van hun leven bevinden. In deze periode bieden VPTZ-vrijwilligers ondersteuning zodat deze op een ‘zo goed mogelijke’ manier doorleefd kan worden.

Een vrijwillig coördinator (VC) VPTZ-thuis gaat op huisbezoek bij mensen in hun laatste levensfase voor wie hulp bij Manteling is aangevraagd.
In het kennismakingsgesprek probeer je de hulpvrager (en diens mantelzorger) zo goed mogelijk te leren kennen zodat je samen met de beroepscoördinator een goede match kunt maken tussen de hulpvrager en een beschikbare vrijwilliger.

Je gaat vervolgens mee met de vrijwilliger op kennismakingsbezoek en houdt geregeld ‘vinger aan de pols’ bij zowel de vrijwilliger als de hulpvrager. Kortom: een uitdagende en boeiende job waarbij je je tijd flexibel kunt indelen.

Je ontvangt begeleiding en scholing van professionele coördinatoren. Vrijwilligers ontvangen een reiskostenvergoeding voor het vervoer naar de hulpvrager. Vrijwillig coördinatoren ontvangen daarnaast een telefoonvergoeding. Ook zijn zij verzekerd tijdens hun werkzaamheden voor Manteling.

De vrijwillig coördinator:

  • neemt intakes af bij hulpvragers
  • regelt de kennismaking tussen hulpvrager en vrijwilliger
  • onderhoudt tussendoor contact met hulpvrager en vrijwilliger over de gang van zaken

Wat wij van je verwachten:

  • een open, integere houding
  • goed kunnen luisteren
  • sociaal vaardig zijn
  • mensen goed kunnen inschatten
  • een positieve levenshouding
  • afspraken nakomen
  • affiniteit met terminale zorg

 

Ben je zelfstandig, kun je goed luisteren, heb je goede communicatieve vaardigheden en weet je op een respectvolle manier door te vragen? Dan is dit vrijwilligerswerk typisch iets voor jou!

Reageren

Nieuwsgierig geworden of dit werk bij jou past? Reageer via de button of bel/mail naar Manteling via 0118-553530 of info@mantelingwalcheren.nl o.v.v. VC VPTZ-thuis.

 

Locatie: Walcheren