Vrijwilligerswerk

Vacatures
Terug naar overzicht Solliciteer

Criteria

Uren:

0 t/m 8 uur


Opleidingsniveau:

MBO 1


Dienstverband:

Tijdelijk


Contactgegevens

Adres:

Emergis

Oostmolenweg 101

4481 PM Kloetinge

Nederland


Postadres:

Postbus 253

4460 AR Goes

Nederland


0113-267000


www.emergis.nl

Vrijwilligerswerknummer:

VR202204280001

Raadslid Centrale Cliëntenraad Emergis (vrijwilliger)

Emergis - Kloetinge

Einddatum: zaterdag 28 mei 2022


Hoi, hallo, hé jij daar! Wil jij meedenken, meebeslissen en meedoen met de Centrale Cliëntenraad Emergis?


Jouw werkplek

Emergis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke zorg, opvang en welzijn. Jaarlijks behandelen of begeleiden we ongeveer 10.000 mensen met uiteenlopende problemen: psychiatrische stoornissen, verslaving, problemen op het gebied van wonen en werken, veiligheid, huiselijk geweld. Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Dat gebeurt door zo'n 1.400 medewerkers op vijftig locaties door heel Zeeland. Geestelijke gezondheidsproblemen kunnen ieder van ons treffen. Het is onze ambitie deze zoveel mogelijk te voorkomen, waar mogelijk mensen te genezen en waar nodig hen te ondersteunen. De naam 'Emergis' betekent dan ook: jij komt boven.

Centrale Cliëntenraad Emergis
De Centrale Cliëntenraad van Emergis (CCE) komt op voor de belangen van cliënten, met als doel de kwaliteit van de zorg binnen (en buiten) Emergis te verbeteren. De CCE denkt en praat over onderwerpen waarmee alle cliënten van Emergis te maken kunnen krijgen, zoals: veiligheid, voeding, hygiëne, gezondheid, ontspanning en rookbeleid. De leden van de raad zijn zelf cliënt (geweest) van de geestelijke gezondheidszorg.

Op dit moment bestaat de CCE uit vijf vrijwilligers: Corina, Helmi, Angela, Kevin en Patty. We zijn op zoek naar nieuwe collega’s voor onze raad. Hieronder kun je lezen wat er gevraagd wordt bij deelname aan de raad.


Jouw werkzaamheden

Binnen de Centrale Cliëntenraad Emergis vergaderen we één keer in de veertien dagen met elkaar (op maandag). Daarnaast nemen we deel aan werkgroepen binnen en buiten Emergis. Er verandert veel in de zorg en dus ook binnen de GGZ. Er is veel te doen en daarom zoeken we nieuwe collega’s! Denk je dat het iets voor je zou kunnen zijn? Stuur een mailtje, dan nodigen we je uit voor een kennismaking. 


Jouw profiel

Wij zoeken iemand die samen met ons wil werken aan onze missie: een goede geestelijke gezondheid van alle mensen in Zeeland. Daarnaast herken jij jezelf in dit profiel:

  • Je bent cliënt of cliënt geweest;
  • Je stelt de belangen van cliënten voorop en je bent in staat onderscheid te maken tussen het eigen persoonlijke belang en het gemeenschappelijke belang van cliënten;
  • Je bent gemotiveerd en geïnteresseerd om vanuit cliëntperspectief een mening te vormen over diverse onderwerpen die het beleid van de GGZ betreffen;
  • Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden: luisteren, respectvol kunnen optreden, standpunten kunnen verwoorden;
  • Je hebt voldoende tijd en energie voor vergaderingen, het lezen van stukken en om je te verdiepen in bepaalde diensten, al dan niet middels deelname aan werkgroepen. De tijdsinvestering voor vergaderingen en het lezen van stukken is ongeveer vier tot zes uur per week.

Wij vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG).


Jouw voordeel

Als raadslid van de Centrale Cliëntenraad Emergis bieden we je onder andere:

  • Professionele ondersteuning en begeleiding;
  • Reiskostenvergoeding.
  • Scholing.

Ga jij de uitdaging aan als Raadslid Centrale Cliëntenraad Emergis (vrijwilliger)

Neem voor meer informatie contact op met Corina Pieterman (voorzitter CCE) via cce@emergis.nl of Christel van Koetsveld (cliëntondersteuner) via vankoetsveld@emergis.nl of 06 51 89 39 82. Heb je interesse? Klik dan op 'direct solliciteren'.