dinsdag 02 februari 2021

Meer aandacht voor zorg- en welzijnsvacatures dankzij samenwerking Viazorg en ZeelandNet

De vacatures die via ZZ.nl, dé site voor vacatures in zorg en welzijn in Zeeland, worden ontsloten, zijn sinds kort ook automatisch zichtbaar in de ZeelandNet Vacaturebank. Daarmee zijn zo’n 250 vacatures van werkgevers in de zorg en welzijn sector ook direct zichtbaar op de startpagina van ZeelandNet. Zowel Viazorg (beheerder ZZ.nl) als ZeelandNet willen het op deze manier makkelijker maken voor werkgevers om geschikt zorgpersoneel te vinden.

 

“De zorg- en welzijnssector heeft de komende jaren veel personeel nodig. Dankzij deze geautomatiseerde koppeling kunnen Zeeuwse zorg- en welzijnsorganisaties tijd besparen, bovendien is het efficiënter”, zegt woordvoerder Andjenie Hanoeman van Viazorg.

De vacaturebank van ZeelandNet wordt dagelijks door zo’n 5000 mensen bezocht, via ZZ.nl zijn dat er normaal gesproken zo’n 500. Door deze samenwerking zijn de vacatures bovendien ook beter te vinden via zoekmachines, zoals Google.

“Voor bezoekers van ZeelandNet willen we een zo compleet mogelijk beeld geven van de beschikbare vacatures in onze provincie. De zorgsector is zeker nu daar een belangrijk onderdeel van”, zegt communitymanager Jeroen van den Broek van ZeelandNet. “We zien dat de zorgrubriek in onze vacaturebank sinds de start van de samenwerking het best bekeken is.”

ZZ.nl is een initiatief van Viazorg en biedt sinds 1999 een overzicht van de Zeeuwse zorg- en welzijnsvacatures. Viazorg is de netwerkorganisatie voor zorg en welzijn in Zeeland. We ondersteunen de sector bij het in evenwicht brengen van de arbeidsmarkt, zodat het directe werk van de zorgorganisaties kan doorgaan en de kwaliteit behouden blijft.

ZeelandNet is sinds 1996 de startpagina van Zeeland. Een centrale plek voor nieuws, weer, het prikbord en vacatures. ZeelandNet is onderdeel van de internetprovider DELTA.