Archief

maandag 20 april 2020

Extra mentale steun voor zorg en welzijn

Voor zorgmedewerkers is dit een hectische tijd. Als professional in de zorg maak je veel mee. Kun jij een luisterend oor gebruiken? Een neutraal persoon met wie je over je werk kunt praten, over die ene dienst of situatie waar je steeds aan blijft denken? Sterk in je werk en de Emergis supportlijn dragen bij om medewerkers in zorg en welzijn gezond te houden.

Het landelijk initiatief van Sterk in je werk is gestart met extra ondersteuning voor medewerkers in zorg en welzijn die in het werk geconfronteerd worden met corona. Professionele coaches bieden op vrijwillige basis extra mentale coaching en een luisterend oor, en verwijzen zo nodig door naar gespecialiseerde hulp. Tijdens gesprekken kunnen zorgmedewerkers stoom afblazen. Met deze gesprekken per telefoon of videobellen wilt Sterk in je werk eraan bijdragen om medewerkers in zorg en welzijn gezond te houden. Meer info is hier te vinden. Of meld je direct aan

Naast het initiatief van Sterk in je werk is er ook het regionale initiatief van Emergis: de Emergis Supportlijn. Voor een luisterend oor, deskundig advies of tips om deze periode door te komen, kunnen zorgmedewerkers naar de supportlijn bellen van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur via het nummer 0113 26 70 90. Het team achter dit telefoonnummer wordt gevormd door psychologen, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten van Emergis.

Meer info is hier te vinden.