Zorgbeleving De Blauwe Vlinder

Contactgegevens

Adres:

Zorgbeleving De Blauwe Vlinder

Westerzicht 444

4385 BP Vlissingen

Nederlandwww.zorgbelevingdeblauwevlinder.nl/
Aangesloten werkgever

Zorgbeleving De Blauwe Vlinder

De Blauwe vlinder is een plek waar jong en oud samen komen. Zo bieden we dagbesteding voor ouderen met dementie en begeleiden we kinderen en jongeren. Vanuit de Blauwe vlinder wordt er maatwerk geboden, waarbij beleving en het opbouwen van de relatie centraal staan. Vanuit dit punt wordt er gewerkt aan verschillende doelen. Per aanvraag wordt er gekeken naar een passende vorm van zorg. Verschillende gradaties van jeugdzorg komen dan ook voorbij. Hierbij is te denken aan ontlasting in de thuissituatie, opvoedondersteuning, individuele begeleiding van kinderen en jongeren en dagbesteding. Omdat de doelgroep gevarieerd is, hebben we als Zorgbeleving ook veelal te maken met verschillende organisaties en instellingen. Om de zorg te kunnen optimaliseren, is samenwerking van essentieel belang. We hebben bijvoorbeeld casussen met kinderen die momenteel of in het verleden in behandeling zijn binnen de ggz. Een samenwerking met verschillende disciplines, instellingen en organisaties zien wij als verrijkend. Zo is het mogelijk om binnen casussen op en af te schalen en zijn de ketenpartners met korte lijntjes gemakkelijk te bereiken. Vaak zijn er binnen gezinnen in de hulpverlening meerdere zorginstanties betrokken. Te vaak nog lopen hierbij de hulpverleners langs elkaar heen. Kinderen volgen bijvoorbeeld therapie binnen Ithaka en wij begeleiden of ontlasten de thuissituatie. Beiden partijen kunnen elkaar hierbij informeren, adviseren en aanvullen door bijvoorbeeld gedane observaties.

Binnen de Blauwe vlinder wordt er gekeken naar de mogelijkheden en krachten van het kind en het systeem daaromheen. De Blauwe Vlinder kijkt hierbij naar de kwaliteiten van het kind in plaats van de diagnose die het kind heeft gekregen. De blauwe vlinder komt aan huis, maar kinderen en jongeren zijn ook welkom binnen de huiskamer. Dit plekje biedt een prikkelarm ‘thuisgevoel’. De één komt er om tot rust te komen en lekker te relaxen, de ander komt er om de zelfstandigheid te vergroten door middel van het bereiden van een maaltijd (en alles wat hierbij komt kijken). Begeleiding wordt veelal aangepast aan het kind.
Zorgbeleving de Blauwe Vlinder is gevestigd nabij strand en bos, hier maken we met verschillende doelgroepen dan ook gebruik van. We voeren gesprekken wandelend in het bos of doen spelletjes op het strand. Ook biedt de huiskamer van de Blauwe Vlinder voor ieder wat wils. Zo hebben we verschillende dieren, zoals konijnen en kippen. Ook is er in de tuin een groentetuin waar begeleiding en cliënten de zorg voor dragen.